Varför katter tycker om pappersbärkassar

bärkassarDet är nog få ställen som är så älskade av katter att gömma sig på som i pappersbärkassar. Det spelar oftast inte heller någon roll om den är urplockad eller inte, bara det går att ligga någorlunda bekvämt i botten. Eller så tippas de pappersbärkassar du nyss plockat upp och tjänar som grotta för din lurviga lilla vän. Det spelar absolut inte någon roll om man faktiskt får plats i den heller, bara det är pappersbärkassar så är allt bra. Även de där små pappkassarna som man får på hälsobutiker när man handlar där ska dom försöka lirka sig in i fast det snabbt blir uppenbart att dom inte kommer få plats i dom. Det är nog ingen som egentligen vet varför dom är så förtjusta i pappersbärkassar, men man kan ju gissa att det har att göra med att man inte kan se ut från eller in i dom. Det är ett ställe att gömma sig helt enkelt, och i dagens lägenheter och hus där gömställen från barn och vuxna människor är få och värdefulla så tar dom allt vad dom kan hitta. Men det kommer alltid vara lika roligt att se en fullvuxen katt försöka lirka sig in i pappersbärkassar som är hälften så stor som dom själva.