Städartiklar är hjälpmedel

städmaterialNågot som alltid är nödvändigt att ha hemma är städartiklar i olika former. Disktrasor, dammtrasor, olika sorters rengöringsmedel, en dammsugare och en golvmopp är några av de vanligaste och mest nödvändiga städartiklarna. Oavsett hur ofta man städar och hur rent man tycker att det behöver vara är dessa städartiklar något som finns hos nästan varenda hushåll i Sverige idag. Och det är inget konstigt. Hygien och renlighet har fått en annan status än det hade för hundra år sedan och idag är det otroligt viktigt inte bara att ta hand om sin personliga hygien utan även hemmets.

Dagens städartiklar är utformade för att det ska bli enkelt att utföra städningen och så att den som städar inte ska få ont av att göra det. Rengöringsmedel är ett exempel. Förr i tiden användes vatten och såpa vilket kan fungera som en bra kombination för att få bort vissa fläckar. Men rengöringsmedel tar bort mycket mer än såpa gör och dessutom tar det bort bakterier. Dammsugaren och golvmopparna är också exempel på städartiklar som utvecklats under 1900-talet just för att de ska hjälpa oss att städa på ett ergonomiskt och smidigt sätt. Dagens städartiklar hjälper oss mer än vi ibland tänker på!